Symfonisch Gala 2017: een onvergetelijke avond

Symfonisch Gala 2017: een onvergetelijke avond

20 oktober 2017

De negende editie van het jaarlijkse NNO Gala was op donderdag 19 oktober in De Oosterpoort in Groningen. Ruim 200 gasten hebben genoten van een concert en diner. Voorafgaand aan het concert was er een Maestro-programma, waarbij de beroemde dirigent John Axelrod vijf gasten een korte les dirigeren gaf. Achtereenvolgens namen zij de baton over om de 85 musici te dirigeren.

In het hoofdprogramma werden topstukken gespeeld van bekende Oost-Europese componisten; Sjostakovitsj, Rachmaninov, Glinka en Ligeti . Het orkest werd versterkt door de solisten Daniel Müller-Schott (cello) en Sara Hershkowitz (sopraan). De stijl van de avond was afgestemd op de herkomst van de muziek.

Voor het gala nodigen partners van het NNO hun relaties uit als gast. Wilt u volgend jaar ook met uw gasten bij het lustrum zijn? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annelies Diertens, 050-3695802 of a.diertens@nno.nu.

Op vrijdag 20 oktober speelt het NNO in Groningen (Oosterpoort) en op zaterdag 21 oktober in Drachten (De Lawei) het complete repertoire van dit concert onder de naam ‘Rollercoaster van absolute topstukken’.